Monday, 13 April 2009

AYAH DAN IBU

Untuk semua anak abah yang jauh di perantauan. Remember us always.


video

6 comments:

  1. oh clips ni yg pak ngah tunjuk tu kan..em best sgt tgk..tibe2 teringat family dan adik beradik yg berjauhan..susah skali nk dpt kumpul semua skali..

    ReplyDelete
  2. Masa Raya di Makkah tengok balik video ni boleh nangis sorang2.. Terima kasih abah create video ni.. Semua memori kita sekeluarga tak kan ajib lupa sampai bila2..

    ReplyDelete
  3. saya pun pernah tengok video ni jugak qiilans..dlm kelas pak ngah...kekekeke...Pak ngah, nasib baik masa tu saya baru balik dari kpg..kalau x tangkap nangis jugak la..

    ReplyDelete
  4. to Marvic..
    hahaha..student pak ngah satu kewajipan la kan..hhehehe..

    em nanti nak create utk my family punyer video plak la..

    ReplyDelete
  5. Makin tua rupanya kita...
    Sarip mula kenal abg time gi perkhemahan ke Buntal..tukang bawa gitar. Zaman tu abg rock lagi..ha ha. Lepas tu kita taubat sama2. Keluar tablig hampir tiap minggu. Makan talam tak sedap, kita balun kat luar. Ha ha..First time makan laksa, kak ros buat. Tak biasa makan...makan separuh buang separuh. Tapi sekarang jadi kegemaran. Abg org pertama ajar saya tumbuk cili...(rahsia)ha ha. Tapi sekarang saya dah boleh masak utk kenduri kahwin se kampung...

    Teringat arwah pakcik dan makcik...waktu abg kat sarawak, abg jafar kat USA dan kak Ani kat UiTM, saya selalu balik selayang. Tolong buat kuih, sampai sekarang saya masih pandai buat karipap dan ketupat yg arwah makcik ajar. Mereka sediakan saya basikal untuk gi masjid. Arwah Pakcik pun waktu tu cuma ada motor. Sekarang kita semua dah jadi manusia yang boleh dikatakan berjaya. Mudahan mereka berdua ditempatkan bersama para Nabi, Syuhada, Siddiqin dan Salihin.

    Anak-anak kita pun dah besar...Perjalanan hidup kalau dihitung balik, macam sependek 'klip video'. Mudahan Allah himpunkan kita semua di syurganya. Kalau tak serumahpun biarlah berjiran.

    ReplyDelete
  6. mmg myentuh hati..sbb itu every week sy akan blk kpg..hoye!!

    ReplyDelete